Przepis na zakwas buraczany nie tylko na święta
Gru16

Przepis na zakwas buraczany nie tylko na święta

Przyzwyczailiśmy się, że zakwas buraczany nastawiamy zazwyczaj w okresie przedświątecznym. Zakwas  to również cenny probiotyk o wielu właściwościach leczniczych, które warto poznać.  Należy pamiętać o jego walorach kulinarnych. Zakwas buraczany – wartość odżywcza Zakwas buraczany to nie tylko składnik czerwonego barszczu , ale również cenny probiotyk. Można go pić przez kilka miesięcy po pół szklanki 3 razy dziennie. Zakwas...

Read More
Jak zrobić domowy ocet jabłkowy
Lis21

Jak zrobić domowy ocet jabłkowy

Najlepszy jest ocet w wersji domowej taki z zawiesiną, czyli nierafinowany, niefiltrowany oraz niegotowany. Jednak jeśli brakuje nam czasu i musimy zaopatrzyć się w produkt ze sklepowej półki ważne, aby wtedy wybierać ten mętny. Najważniejszym czynnikiem przy wyborze robienia swojego własnego octu jest świadomość używania w pełni wartościowego produktu. Jak zrobić własny ocet jabłkowy? Przepis na ocet jabłkowy jest banalnie prosty....

Read More
Bazylia – zioło na szczęście
Lis11

Bazylia – zioło na szczęście

Bazylia kojarzy się nam z kuchnią włoską, więc warto dowiedzieć się o jej różnorodnym zastosowaniu. Nadaje się do uprawy w doniczce na nasłonecznionym parapecie bądź balkonie, im więcej słońca tym intensywniejszy smak.Spełnia się również jako roślina dekoracyjna. Uprawiana w domu jest bardziej aromatyczna niż ta z półek sklepowych oraz utrzymuje się o wiele dłużej. Obecnie odkryto 60 gatunków i 150 odmian bazylii. Skąd wzięła...

Read More
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.